Hoppa till innehåll
Kategori: Nyheter

Väck kreativiteten efter semestern

Här har du en karamellpåse med inspiration för att veva igång hjärnan efter sol, grill och bad. Själva laddar vi just nu upp inför en höst proppfull med matigt och bjussigt content, räkna med allt ifrån varumärke till e-handel och PR (stay tuned!). Men så länge får du en samling med en del av det vi själva vänder oss till för att bli inspirerade.

Personer som inspirerar

Personer som inspirerar

1. Christer Hedberg
Om du inte redan följer Christers nyhetsbrev ”Tre saker som inspirerar mig just nu” är det dags att börja. Som facilitator, kreativ ledare och professionell lekfarbror slash geni är inspiration ett av Christers vassaste verktyg. Och om någon vet hur man delar med sig så är det han.
Följ nyhetsbrevet här

2. Mattias Åkerberg
Författaren, föreläsaren och framförallt copyn Mattias Åkerberg har länge delat med sig av insikter, tips och tricks kring skrivande. De senaste åren har det handlat mycket om mikrocopy (som UI-/UX-writing), men 2022 återvänder han till rötterna med boken Copyboken som kommer i oktober, Copypodden (finns där poddar finns) och Copyklubben.

3. Jessica Reed Kraus 
En nutida frilansjournalist som vågar ifrågasätta och gräva på djupet. Hon har på så sätt fått insiderinfo skickat till sig av trovärdiga källor om flera av de senaste snackisarna inom populärkultur. Jessica har publicerat upptäckter på Instagram före de flesta stora nyhetssajter och tidningar. Och alltid med en stor dos humor. Hon vidareutvecklar sedan sina nyheter i ett välformulerat nyhetsbrev. Allt toppas av små glimtar från hennes Cali-surfar-glam-liv med musikerman och fyra söner.

4. Austin Kleon
Kallar sig själv ”författaren som ritar” och hittas i bokform, bloggform, twitter, ljudböcker och nyhetsbrev. Austin är expert på små munsbitar om kreativt arbete och hur mycket man får ut av att dela med sig, lite som vi gjorde med guiden till kommunikationsplattform för sociala medier.

Platser vi gillar att vara på

Platser vi gillar att vara på

1. Skogen
Inget är mer fritt och otillrättalagt än en gammal skog. Och så är det med det.

2. Stan och matbutiker
Det finns något befriande i att se hur saker appliceras ”i verkligheten” på skyltar och logotyper. Vi sitter så mycket framför skärmen att man nästan glömmer bort att det finns en annan värld än Adobe-världen.

3. Tokyo
Visuellt knark, alla som inte varit där – ÅK DIT!

4. Ivans pilsnerbar
I hörnet av en sliten industrilokal, på Ringön i Göteborg, ligger Ivans pilsnerbar. Stället är lika delar ölbar och (konstigt) konstverk. Lika mycket Berlin som Göteborg. Tjock-tv-apparater ovanför bardisken visar psykedeliska animationer, högtalarna (som var en del av Europes rigg från Final Countdown-turnén) spelar techno och väggarna är målade i mättade färger. Ölkranarna är specialimporterade från Tjeckien, vilket du kommer att märka på det otroliga skummet på hantverkspilsnern, serverad i halvliterssejdlar brandade med Ivans logotyp, som är en osthyvel.

5. Oceanen och Pustervik
Bra arenor för ny musik.

Interwebz

Interwebz

1. smashingmagazine.com – aktuella ämnen inom webbdesign och utveckling.
2. tutsplus.com – snabbkurser för allt möjligt, främst inom digital marknadsföring.
3. css-tricks.com – allt ifrån snabba tips till längre artiklar om webbutveckling.
4. feber.se/internet/ – blandade nyheter om vad som ”hänt på nätet” det senaste.
5. sweclockers.com – tekniknyheter om hårdvara.
6. awwwards.com – trender inom web design.

Pausa hjärnan

Pausa hjärnan

1. Wahlgrens värld – en värld lika bra som nån annan.
2. Behance – internets mest väldesignade portfolios inom typografi, design, varumärke och grafisk formgivning.
3. Pitchfork – bra sajt för recensioner av ny musik. Först med det senaste.
4. Abstract – serie på Netflix. Säsong 1, Christoph Niemann (illustration), Paula Scher (grafisk design) och Platon (fotografi). Säsong 2, Jonathan Hoefler (typografi).

Få Beyonds nyhetsbrev

Här får du handfasta tips och användbara manualer inom allt vad reklam innebär. För att bli en bättre marknadsförare helt enkelt. Ibland kanske vi även slänger med en nyhet eller två – häng med! Det blir kul.