Hoppa till innehåll
Kategori: Nyheter

På TikTok omsätter vi lärdomarna i praktiken

Vi hade knappt publicerat färdigt vår artikelserie om att skapa guld i sociala medier innan Beyond dök upp på TikTok. Men vad ska vi där och göra? Rätt svar är: ingenting. Däremot ska våra praktikanter göra massor.

Om det är en sak vi tjatar om, både på våra kunder och i vår guide till att skapa en grym kommunikationsplattform för sociala medier, så är det att man måste veta varför man ska finnas på en särskild plats. Innan man har svaret på den frågan bör man inte lägga resurser på att vara där alls.

Och när frågan om vi ska in på TikTok kom upp för trehundrafemtioelfte gången hade vi plötsligt ett svar: Ja. Men det är bara våra praktikanter som får sköta kontot.

Två kreatörselever – Tiffany och Louise – skulle precis komma till oss för tio veckors LiA (Lärande i arbete, alltså yrkeshögskolepraktik). Vi briefade dem om TikTok-grejen första dagen, sedan fick de fria tyglar.

Därför gör vi det

Det finns två tankar med praktikanternas TikTok. Den ena är att ge en blick in bakom kulisserna på Beyond; hur är det att göra sin praktik här? Hur verkar det vara att jobba här?

För att återvända till vårt ”varför” så är det knappast byråjagande marknadschefer vi når på TikTok. Däremot finns våra framtida praktikanter och inte minst våra framtida arbetskamrater där. Detta blir vår chans att säga hej, långt innan vi tar den första kaffekoppen tillsammans.

Den andra tanken är att sätta press på oss själva. Vi vet hur viktigt det är med en vettig praktik, och med det här kontot som en spotlight riktad mot oss är vi ständigt påminda om vårt ansvar. Alltså ansvaret för att involvera praktikanterna i vårt arbete och ge dem utmanande och skarpa, lärorika uppgifter.

Vad händer sen då?

När Tiffany och Louise gör sin sista dag på Beyond går kontot i dvala. Och så väcker vi det till liv igen nästa gång blivande kreatörer kommer hit för att göra sin LiA på Beyond. Kort sagt – praktikantkontot lever vidare, men bara som praktikantkonto.

Om du inte redan har börjat följa våra stjärnor Tiffany och Louise rekommenderar vi att du gör det nu genast. Du hittar dem på tiktok.com/@praktiktoken.

Signa upp dig på Beyonds nyhetsbrev