Hoppa till innehåll

Nordiska Plast

Hållbar nordisk design

Köper du en plastburk på Clas Ohlson, har en klassisk plastmugg i picknickkorgen eller använder kundkorg när du handlar mat på ICA, är sannolikheten stor att produkterna kommer från Nordiska Plast. Och det ska du vara glad för – de arbetar hållbart på alla tänkbara sätt med sin tillverkning i Smålands djupa skogar.

För något år sedan började de tycka att logotyp och grafisk profil, som hängt med dem i många år, behövde en uppdatering. Deras visuella identitet lirade helt enkelt inte med resten av företaget och produkterna. Då vi arbetat med dem i många år – bland annat med hållbarhet, butiksmaterial, produktmärkning och kataloger – fick vi uppdraget att hjälpa dem.

Resultatet ser du här. Vi plockade med deras karaktäristiska gula och skapade en logotyp, en ikon och ett visuellt uttryck grundat i industri och nordisk design – precis det Nordiska Plast är, nordisk designindustri.

Medan vi ändå var i farten gjorde vi en fin folder om deras hållbarhetsarbete. Självklart med ett uppslag där deras klassiska mugg, designad 1978, fick sin egen story. År 2023 firade de 50 år med en ny profil.