Hoppa till innehåll
3d-animering av möbeln level från företaget From Furniture

From

3D-animationer och bilder för nystartad webshop

From är ett svenskt möbelföretag som föddes ur idén om att den som arbetar hemma inte ska behöva välja mellan ergonomi och estetik. Vi utvecklade varumärket för vår kund Götessons Design Group, gjorde 3D-material av produkter som fortfarande bara var prototyper, och samlade allting på en Shopify-sida.

Efter ett par år av pandemi var det tydligt att hemarbete var här för att stanna. Det var också ursprunget till varumärket From, med grundtanken ”Design för hemmet, funktion för arbete.” Centralt i varumärket finns en ideologi om balans, med stort fokus på ergonomi.

För att snabbt komma ut på marknaden och nå slutkonsumenterna valde vi att bygga Froms hemsida i e-handelsplattformen Shopify. Här är det fokus på produkt, och var besökaren än är ligger köpknappen sällan många pixlar bort.

Eftersom vi utvecklade sajten och webbshoppen i takt med att den faktiska produkten togs fram skapade vi 3D-bilder och -filmer av sortimentet. På så vis kunde vi ta fram säljmaterial och bygga hemsidan i högt tempo, och när en detalj byttes ut på någon prototyp kunde vi göra detsamma med våra 3D-modeller.

Vi användes oss av 3D-teknik för att bryta de fysiska lagarna, genom att gå in på detaljer som den riktiga kameran missar. 3D-metoden sparar dessutom både tid och pengar, eftersom man slipper ta nya produktbilder och filmer ifall prototypen skulle förändras. Animationen med det snurrande skåpet på ett podium hade exempelvis kostat betydligt mycket mer att skapa på riktigt. Om något saknas, går det nu att justera. Coolt och nytänkande.